Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремъчна шайба на разпределителния вал на 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремъчна шайба на разпределителния вал на 2.4 JTD

След проблеми с отвиване на болта на Ремъчна шайба на разпределителния вал на Alfa 156 2.4 JTD 1998г. ( преживяване на заблудата ,че е с лява резба ,скъсване на болта с якостен индекс 12 ?, успешно изваждане на парчето от болта без изваждане на вала ) при сглобяването възниква въпроса с колко
    N.m трябва да бъде стегнат? Някой би ли могъл да ми отговори на този въпрос, ако му е известно? Възможно е тази информация да я има във френския pdf но не разбирам нищо от френски.
    Last edited by SSG; d.m.y г., 21:54.
    Alfa Romeo 156 2.4JTD

Виж тук
    Attached Files
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Благодаря за инфото не бях обърнал внимание на тази страница от AutoData-та
      Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от SSG Покажи съобщение
        ( преживяване на заблудата ,че е с лява резба ,скъсване на болта с якостен индекс 12 ?, успешно изваждане на парчето от болта без изваждане на вала )
        Предполагам че с теб говорихме за болта на коляновия вал......който е с лява......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Няма проблем и аз бях убеден че е я лява, поне така е логично. Поне лесно излезе. ? Беше добър тест на "Force" 1/2 инча комплект успешно къса такива болтове.
          Last edited by SSG; d.m.y г., 19:14.
          Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Единия говори за колянов другя за разпределителен. Коляновия наистина е с обратна резба. Разпределителния е с нормална.

Един съвет. Не го стягай на 100 нм. До 80 си го стегни аксимум. Няма да се развие. Капни му усигурител ако те притеснява, но над 80 е много за стар болт и вал.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Аз вече го стегнах на 110 по средата на даденото.Въпроса ми към ФЕРАРИСТ беше за разпределителния вал. Оригиналният болт се скъса от усукване, ще го пазя за спомен. Завих нов с индекс 10.9 най-здравия който можах да купя. Това което казва oem щеше да е много полезно да го чуя преди да започна, но в края на краищата всичко завърши добре.
              Last edited by SSG; d.m.y г., 19:26.
              Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Еми здраве да е. Щом си го стегнал вече... Имам поглед върху такова стягане и съм виждал как се пука вал за това ти казах да не прекаляваш със стягането.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                X